21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.
Для 5-7 учнів сьогодні було проведено інформаційну хвилинку, на якій вони дізналися про різноманіття мов у світі, цікаві про факти про них та особливості. Ми агітували поважати представників різних культур та носіїв різних мов, підвищувати рівень мовної культури.
На жаль, українська мова не належить навіть до двадцятки найпоширеніших мов, але, на щастя, вона й не знаходиться під загрозою вимирання. Українською користуються більш, ніж сорок п’ять мільйонів людей по усьому світу. Наша мова оспівана у тисячах віршів як неповторна, калинова, солов’їна!
Кожен з нас має перейматися поширенням та розвитком своєї рідної мови, адже мова – це не тільки інтелект, а й душа народу, її збереження – це справа національної гідності українців.
Дякуємо найкращим ведучим Vladislava Kobets та Ilona Sheveleva😍😍😍 та вчителям мовникам за організацію цього заходу.

Захід здійснюється за підтримки молодіжного простору #MCPUkrainsk, який є учасником Проекту «Молода енергія громад», який здійснюється ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у рамках програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні», яка впроваджується за фінансової підтримки Європейського союзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар